Перейти к содержанию
Форум химиков на XuMuK.ru
β

Декарбоксилирование лизина


godday2

Рекомендуемые сообщения

🚑 Решение задач, контроши, рефераты, курсовые и другое! Онлайн сервис помощи учащимся. Цены в 2-3 раза ниже! 200 руб. на 1-й заказ по коду vsesdal143982

Всем привет химики. Нашел я в интернете аж пол кило лизина. Вот давно у меня мечта его декарбоксирировать и получить "духи". Только вот думаю как. Пиролиз с избытком щелочи прокатит?

http://ru.iherb.com/Now-Foods-L-Lysine-Pure-Powder-1-lb-454-g/653

Ссылка на комментарий

General/Typical Procedure: (14) Typical Procedures. (a) L-Asparagine (2.90 g, 19.3 mmol) was taken up in a pH 5 phosphate buffer (prepared from 100 mL of a 0.1 M solution of citric acid and 100 mL of a 0.2 M solution of disodium hydrogen orthophosphate dodecahydrate) (90 mL). To the stirred amino acid solution was added NBS (10.3 g, 57.9 mmol) in DMF (20 mL) at r.t., where upon CO2 gas was evolved immediately. After 30 min, nickel(II) dichloride hexahydrate (22.9 g, 96.5 mmol) was dissolved into the reaction mixture and NaBH4 (5.84 g, 154 mmol) was added in portions with vigorous stirring. Addition of the latter was exothermic and hydrogen gas was vigorously evolved. After 20 min at r.t., the reaction mixture was filtered through Celite® and diluted with distilled H2O (500 mL). The light green filtrate was loaded on a column (25 cm × 2 cm) of Dowex 50WX8-200 ion exchange resin, the column was washed well with H2O (400 mL) and the amine was eluted with a concentration gradient of ammonium hydroxide. Removal of the solvent under reduced pressure afforded the amine, which was treated with 1.0 M HCl to give product. Amino acid: L-lysine. Product: 6 (And its hydrochloride salts). Yield: 77%.

 

 

Cadaverine.pdf

Ссылка на комментарий

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйте новый аккаунт в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти
  • Последние посетители   0 пользователей онлайн

    • Ни одного зарегистрированного пользователя не просматривает данную страницу
×
×
  • Создать...