godday2 Опубликовано 20 Августа, 2016 в 13:00 Поделиться Опубликовано 20 Августа, 2016 в 13:00 Всем привет химики. Нашел я в интернете аж пол кило лизина. Вот давно у меня мечта его декарбоксирировать и получить "духи". Только вот думаю как. Пиролиз с избытком щелочи прокатит? http://ru.iherb.com/Now-Foods-L-Lysine-Pure-Powder-1-lb-454-g/653 Ссылка на комментарий
s324 Опубликовано 20 Августа, 2016 в 13:15 Поделиться Опубликовано 20 Августа, 2016 в 13:15 General/Typical Procedure: (14) Typical Procedures. (a) L-Asparagine (2.90 g, 19.3 mmol) was taken up in a pH 5 phosphate buffer (prepared from 100 mL of a 0.1 M solution of citric acid and 100 mL of a 0.2 M solution of disodium hydrogen orthophosphate dodecahydrate) (90 mL). To the stirred amino acid solution was added NBS (10.3 g, 57.9 mmol) in DMF (20 mL) at r.t., where upon CO2 gas was evolved immediately. After 30 min, nickel(II) dichloride hexahydrate (22.9 g, 96.5 mmol) was dissolved into the reaction mixture and NaBH4 (5.84 g, 154 mmol) was added in portions with vigorous stirring. Addition of the latter was exothermic and hydrogen gas was vigorously evolved. After 20 min at r.t., the reaction mixture was filtered through Celite® and diluted with distilled H2O (500 mL). The light green filtrate was loaded on a column (25 cm × 2 cm) of Dowex 50WX8-200 ion exchange resin, the column was washed well with H2O (400 mL) and the amine was eluted with a concentration gradient of ammonium hydroxide. Removal of the solvent under reduced pressure afforded the amine, which was treated with 1.0 M HCl to give product. Amino acid: L-lysine. Product: 6 (And its hydrochloride salts). Yield: 77%. Cadaverine.pdf Ссылка на комментарий
godday2 Опубликовано 20 Августа, 2016 в 13:20 Автор Поделиться Опубликовано 20 Августа, 2016 в 13:20 Тут какие то реадкие реактивы. А можно просто щелочи насыпать и прогреть? Пусть и с меньшим выходом Ссылка на комментарий
s324 Опубликовано 21 Августа, 2016 в 09:37 Поделиться Опубликовано 21 Августа, 2016 в 09:37 ну, если вас за руки никто не держит - то грейте Ссылка на комментарий
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйте новый аккаунт в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти